Wpłaty za obiady -  miesiąc KWIECIEŃ 2024r

  • uczniowie 20 dni x 5 zł = 100zł
  • nauczyciele 20 dni x 10 zł = 200 zł

Wpłaty ZA MIESIĄC Kwiecień  należy dokonać  DO 05.04.2024r.

 (do piątku) 

 

Wpłaty dokonujemy wyłącznie przelewem na konto bankowe:

Nazwa odbiorcy:  Szkoła Podstawowa nr 3 z Oddziałami Integracyjnymi

Adres odbiorcy:  ul. Sekulska 10, 08-110 Siedlce

Numer konta:   53 1050 1953 1000 0023 5335 3853 ING Bank Śląski S.A. o/Siedlce

W tytule wpłaty wpisujemy: imię i nazwisko dziecka, klasa, za miesiąc KWIECIEŃ 2024r

Uwaga:
Szanowni Państwo i Szanowni rodzice

Można pomniejszyć kwotę wpłaty o niewykorzystane dni w lutym (oczywiście jeśli były zgłoszone u intendenta). Proszę opisać to w tytule przelewu wraz z innymi informacjami.

W przypadku nieobecności odwołanie obiadów jest możliwe wyłącznie do godziny 9.00 danego dnia. Oczywiście można odwołać posiłek na kilka dni naprzód (nigdy wstecz) wykonując jeden telefon, ponieważ dziecko choruje, wyjeżdża lub zdarzają się sytuacje losowe niezależne od nas(nie ma konieczności dzwonienia codziennie). Zgłaszanie po godzinie 9.00 będzie skutkować brakiem odpisu, a jest to związane ze sprawami organizacyjnymi.

Telefon do intendenta: 25 794 3440

Email: intendent@sp3.siedlce.pl

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

INFORMACJA DOTYCZĄCA  ALERGENÓW

Związku z obowiązkiem stosowania przez placówki zbiorowego żywienia -
Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady UE nr 1169/11 dotyczącego
przekazywania konsumentowi informacji na temat obecnych alergenów w serwowanych
potrawach, zamieszczamy poniżej listę produktów powodujących alergie. Informację o
obecności poszczególnych alergenów podawane będą w codziennym jadłospisie.


PRODUKTY POWODUJĄCE ALERGIE:

  1. ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, tj. pszenica, żyto, owies, orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe, a także produkty pochodne;
  2. SKORUPIAKI i produkty pochodne;
  3. JAJA i produkty pochodne;
  4. RYBY i produkty pochodne;
  5. ORZESZKI ZIEMNE (arachidowe) i produkty pochodne;
  6. SOJA i produkty pochodne;
  7. MLEKO i produkty pochodne (łącznie z laktozą);
  8. ORZECHY, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pistacjowe, orzechy makadamia, a także produkty pochodne;
  9. SELER i produkty pochodne;
  10. GORCZYCA i produkty pochodne;
  11. NASIONA SEZAMU i produkty pochodne;
  12. DWUTLENEK SIARKI i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO2 dla produktów w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia;
  13. ŁUBIN i produkty pochodne;
  14. MIĘCZAKI i produkty pochodne.


Do przygotowania potraw stosujemy przyprawy: ziele angielskie, liść laurowy,  majeranek, oregano, bazylię, zioła prowansalskie, pieprz czarny, pieprz ziołowy, paprykę słodką, paprykę ostrą, kurkumę, curry, gałkę muszkatołową, naturalną mieszankę przypraw do mięs pieczonych oraz laskę wanilii. Wyżej wymienione przyprawy mogą zawierać śladowe ilości glutenu, gorczycy, selera, soi, mleka, jaj lub sezamu

Zamieszczony jadłospis może ulęgać niewielkim modyfikacjom z uwagi na nieprzewidziane sytuacje.

Wiadomości

Kontakt

  • Szkoła Podstawowa nr 3 z Oddziałami Integracyjnymi im. Tadeusza Kościuszki
    ul. Sekulska 10
    08-110 Siedlce,
  • +48 25 794 34 31;
    +48 25 794 34 30;

Galeria zdjęć